Deze week is een start gemaakt met de werkzaamheden aan de kruising Hoofdstraat– Steenbergerweg in Zuidwolde. De kruising wordt volledig vernieuwd en vervangen door stenen in dezelfde kleur als in de Hoofdstraat centrum. De kruising wordt ingericht als 30 kilometer-zone. Wethouder Hilda Mulder: “Het resultaat moet een aantrekkelijk en veilig kruispunt zijn”.

De werkzaamheden zijn gestart aan de Hoofdstraat (blauw op de kaart hieronder). Als dit klaar is, gaat het kruispunt aan de kant van de Meppelerweg op de schop (groen). Het laatst komt de kant van de Steenbergerweg aan de beurt (rood).

Omdat het busstation in Zuidwolde tijdelijk niet bereikbaar is, hebben we in overleg met Qbuzz, twee tijdelijke bushaltes aangebracht bij rotonde De Marsen.

Het verkeer wordt steeds met borden omgeleid. Als alles volgens planning verloopt, is het werk klaar op 30 november 2019.