Op 16 november is er een mini-symposium in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde. Het gaat in dit symposium om de actualiteit van de apostel Paulus in deze tijd. Het is immers opvallend, dat Paulus bij verschillende hedendaagse filosofen in het middelpunt van de belangstelling staat, ook als zij verder geen affiniteit met het christelijk geloof hebben. Misschien is het een reactie op het alles relativerende postmodernisme.

Misschien ook op de val van de muur in 1989 en de teloorgang van het communisme. Hoe het ook zij, denkers als Taubes, Badiou, Agamben en Žižek, van wie sommigen overtuigde communisten, vinden in Paulus ‘brieven een nieuwe, meer universalistische manier van denken over de werkelijkheid en een tegenstem tegen het dominante neoliberale denken. Het gaat voor hen bij Paulus niet zo zeer om “een andere wereld”, maar om “deze wereld anders”. Om een andere, door de Geest ingegeven manier van leven.
Prof Dr. Gert-Jan van der Heiden schreef over deze ontwikkelingen het fascinerende boek “Het uitschot en de geest, Paulus onder filosofen”, dat hij op 16 november a.s. komt toelichten. Er is na zijn inleiding ruime gelegenheid over het onderwerp van gedachten te wisselen.

Wij hopen u op dit minisymposium te mogen ontmoeten!
Plaats en tijd van handeling:
De Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 149, 7921 AS Zuidwolde (Drenthe),
Zaterdag 16 november 2019 14.00 -17.00 uur
Toegang €6,-, inclusief koffie of thee

Nadere informatie is te verkrijgen bij Jaap Thijs, telefoon 0528-391533 / 0629219221
De filosofiewerkgroep Zuidwolde.