Op de Internationale dag van geweld tegen vrouwen, start wereldwijd de campagne Orange the World. In 130 gemeenten en 7 provincies staan op 25 november oranje schijnwerpers op lokale gebouwen en andere objecten om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van geweld tegen vrouwen. Met meer dan 200 verschillende gebouwen en objecten, van hunebed tot paleis en van burcht tot zendmast, krijgt Nederland dit jaar de meeste oranje objecten ter wereld!

In de gemeente De Wolden verrichtten wethouders Hilda Mulder en Gerrie Hempen de officiële handeling door met een druk op de knop het gemeentehuis oranje te verlichten.
Tijdens de aftrap vertelt organisator en lid van Soroptimistclub De Reestlanden Esther Aarse: “Wij voeren 16 dagen campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Het is onbegrijpelijk dat bijna de helft van de Nederlandse vrouwen en meisjes in haar leven te maken krijgt met geweld.”

Geweld is niet gebonden aan een plek of situatie, en daarom vindt de campagne Orange the World in Nederland dan ook niet op één plek plaats, maar verspreid door het hele land. Wethouder Hilda Mulder, zelf soroptimist van club Meppel, onderstreept dat de gemeente De Wolden deze actie van harte ondersteunt: “Onlangs sprak ik een collega over dit onderwerp en hij vertelde me dat hij tijdens een reis door Ethiopië een geboeide vrouw zag die voortgetrokken werd door haar man. Ongelofelijk toch! Het is belangrijk om bewustzijn te creëren en er voor te zorgen dat ook in onze eigen gemeente vrouwen en hun dochters zich veilig voelen.”

Het oranje uitlichten van objecten heeft te maken met het feit dat oranje de kleur van de zonsopgang is. “Een nieuwe dageraad in een wereld zonder geweld tegen vrouwen, wij geloven dat het mogelijk moet zijn om die toekomst werkelijkheid te maken.” Aldus Aarse.

Kijk voor meer informatie op: www.soroptimist.nl/orangetheworld en www.orangetheworld.nl