Een duel in de subtop: dat was voor Ruinerwold alweer een tijdje geleden. Kraggenburg is goed aan het seizoen begonnen, mede doordat het dit seizoen enkele goede versterkingen heeft gekregen. Op het authentieke sportpark werd om 14.00 uur afgetrapt.

In de eerste helft was Kraggenburg de bovenliggende partij. Ruinerwold had geen aanvallers op de reservebank zitten, dus des te ongelukkiger was het vroege uitvallen van De Graaf en Herskamp. Jesper de Wit en Hogenhorst kwamen voor hen in de ploeg. Kraggenburg had het betere van het spel en kreeg enkele mogelijkheden. Dat laatste gold ook voor Ruinerwold. Met name Wagenaar had een kopbal van dichtbij een beter vervolg kunnen geven.

In de tweede helft nam Ruinerwold het heft in handen. De batterij leek een beetje leeg bij Kraggenburg en opbouwend, met name de doeltrappen, was het niet altijd even sterk. Ruinerwold verzuimde, ondanks de ruimte, hele grote kansen te creƫren. Het was dan ook Kraggenburg met de beste kans van de wedstrijd, 5 minuten voor tijd. Kramer schoot de bal in de korte hoek, waar hij de goed keepende Knol op zijn weg vond.

De wedstrijd bewees dat een 0-0 wedstrijd lang niet altijd saai hoeft te zijn en na 90 minuten was een puntendeling wel terecht. Na 11 jaar hield Ruinerwold weer eens 4 competitiewedstrijden op rij de 0. De sterke verdedigende optredens van met name Louwes, Knol en De Wit droegen hier zeker aan bij.

Zondag speelt Ruinerwold thuis tegen VWC en zal het graag 3 punten willen pakken. Tot dan!