Nederland Leest Jan Wolkers
Op 19 november organiseert bibliotheek Ruinerwold een lezing over ‘vogelvriendelijk tuinieren’. Deze lezing is in het kader van duurzaamheid, het thema van Nederland Leest. Cor Dirksen is tuinvogelconsulent bij Vogelbescherming Nederland. Hij geeft adviezen hoe burgers hun tuin en/of balkon zo kunnen inrichten dat deze voor vogels een feest worden om in of op te verblijven.

De lezing is voor leden en niet leden van de bibliotheek vrij toegankelijk.

Gratis in de bibliotheek: Winterbloei
Nederland Leest is een actie van de gezamenlijke bibliotheken om mensen aan het lezen te krijgen. Idee is dat iedereen hetzelfde boekje leest en daarover in gesprek gaat. Het thema moet iets zijn dat op dat moment in de belangstelling staat. Dit jaar is dat duurzaamheid. Het boekje dat de bibliotheken de hele maand november aanbieden, is Winterbloei, een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers. Het boekje ademt liefde voor de natuur uit en dat is de basis van duurzaam leven. In het kader van dit thema worden er in de bibliotheken diverse activiteiten georganiseerd.