Ondernemersvereniging Zuidwolde houdt op vrijdagavond 8 november een sfeervolle koopavond. Tussen 18.00 en 21.00 uur zijn veel winkels en horecagelegenheden open. De winkels en horecagelegenheden zorgen voor een extraatje in de vorm van een hapje, drankje, een speciale actie of iets anders om de klanten extra gastvrij mee te onthalen. De Hoofdstraat doet gezellig aan door de feestverlichting die er weer hangt en winterse muziek die op straat te horen is.

Traditie
De Rode Loperavond is een bijzondere koopavond die de ondernemersvereniging met regelmaat houdt. Een van de organisatoren, Jacqueline van den Bosch van Marco Optiek, licht toe: ‘We houden de Rode Loperavond al een aantal jaren. Vorig jaar niet trouwens, toen hadden we in december een kerstevent op het Kerkplein. Dat was ook leuk, maar dit jaar vallen we terug op deze traditie die altijd erg gezellig is.’

De ondernemers die meedoen zijn lid van de ondernemersvereniging. ‘We hopen dat zoveel mogelijk deuren open staan. Als vereniging voorzien we de deelnemers desgewenst van een rode loper; dan is voor het publiek gelijk duidelijk waar extra gezelligheid op ze wacht.’

Ondernemersvereniging Zuidwolde houdt deze winter naast de Rode loperavond ook de sinterklaasintocht op 16 november. Voor meer informatie over de vereniging en de activiteiten: www.ovzuidwolde.nl.