Beste inwoners/organisatie of instelling, Graag nodigen wij u uit om mee te doen met ‘Ruinerwold in een ander licht’. Ruinerwold heeft o.a. prachtige Historische panden, boerderijen, publieke gebouwen, tuinen, maar ook mooie objecten binnen het dorp. Wij denken door “licht” toe te voegen dat dit nog iets extra’s geeft in de donkere dagen voor Kerst. Wat zou het mooi zijn als Ruinerwold weer positief in een ander licht komt en meer sfeer te brengen te brengen in de gezellige december maand.

Op maandag 21 okt. zijn een aantal organisaties bij elkaar geweest om het idee te bespreken om boerderijen, publieke gebouwen, tuinen, objecten, enz. d.m.v. verlichting onder de aandacht te brengen. (enkele voorbeelden bijgesloten). Iedereen was enthousiast.

Afgesproken is de activiteit plaats te laten vinden in de periode “Kerstrondje” (7-8 dec) tot en met de Kerstdagen, hierbij uitgaande van het tijdstip 16.00 -22.00 uur. Mogelijk kunnen we dit thema volgende jaar uitbreiden met nieuwe ideeën en mogelijkheden. Ieder is vrij om mee te doen en de tuin en of het huis te verlichten.
Wat technische tips voor verlichting: een mooie kleur licht is “warm wit” kleur 3000 kelvin. De firma Visscher kan binnen 2 dagen leveren.
Een van de uitgangspunten is dat de organisatie klein blijft, maar de deelname groot.

Met vriendelijke groet,
Dorpsbelang Ruinerwold/Berghuizen, Toeristische Promotie De Wolden, Hervormde Gemeente Blijdenstein, De Tuinkring, St. Historie, Kerst Rondje, Ruinerwold Onderneemt.
Contact: J. Kuik 06-53258885 jkuik@ziggo.nl of Henk Westerbeek 0522-482354 henk@dekastelein.nl