Hoewel het nog geen 5 december is geweest is er op Sinterklaasgebied in Ruinerwold al van alles gebeurd. Zo kwam er eerst een filmpje online waarin te zien was dat de pieten al in Ruinerwold waren en ze gingen onderzoeken of wij ook duurzaam zijn. Het bleek dat wij in Ruinerwold goed op weg zijn wat dat betreft!

Zaterdag 16 November was de dag dat dik tweehonderdvijftig kinderen de Sint welkom heetten vanaf Uitgaanscentrum de Klok om vanaf daar in een hele optocht naar Dorpshuis De Buddingehof te lopen.
Na wat praatjes met de kinderen heeft de Sint alle mooie knutsels gezien die de kinderen op school gemaakt hadden. ‘Prachtig!’ Aldus Sinterklaas. Na ‘Dag Sinterklaasje’ gezongen te hebben was het tijd voor de pietendisco. Zowel de traditionele als de hippere liedjes kwamen voorbij.

Zaterdag 23 November had de Sinterklaascommissie (die dit organiseren vanuit Speeltuinvereniging de Woldklimmers) een speurtocht georganiseerd genaamd ‘ Piet is alles kwiet’. De pieten waren al druk aan het zoeken in de Vogelbuurt, maar helaas zonder resultaat. Gelukkig waren daar ruim 60 enthousiaste kinderen die de pieten konden helpen.

Zodra de kinderen alles gevonden hadden moesten ze Sinterklaas en zijn hoofdpiet zoeken. De gevonden letters vormden samen het woord ‘Duurzaamheid’. Eind goed al goed, de kinderen hebben alles terug gevonden. Nadat de kinderen gezamenlijk de Sint uitgezwaaid hadden was ook aan deze geslaagde middag een eind gekomen.

Wil je de pietenfilmpjes nog een keer zien? Kijk dan op You tube: Lekker ploggen piet. Houdt de Facebookpagina van de Woldklimmers in de gaten want het schijnt dat Sinterklaas nog iets wil zeggen tegen de kinderen van Ruinerwold.