Bij Museum De Wemme in Zuidwolde werd afgelopen zaterdag het seizoen als vanouds afgesloten met ‘Smullen op Slachtdag’. En daar was heel veel animo voor. Tevens waren er allerlei culinaire en culturele activiteiten in het museum en op de binnenplaats in grote tenten.

Traditiegetrouw was slager Bouwman er met ‘het varken op de ladder’. Te zien was hoe een varken uitgebeend word. De slager vertelde er de aanwezigen graag over. En natuurlijk kon er gelijk geproefd worden. Naast de traditionele specialiteiten die bij de slager te koop zijn, was er op culinair gebied nog meer te beleven. Een aantal andere lokale ondernemers waren aanwezig. En was van alles te proeven. Dit varieerde van taart, pannenkoeken, bruine bonen, kniepertjes, bier en Wemmegies. Daarnaast waren er kramen met bloemstukjes, paracord, keramiek, patchwork, kerstballen maken en origami. Verder was er een sneltekenaar die mooie portretten maakte . De Oudheidkamer was ook aanwezig. Alles werd muzikaal omlijst met live muziek.