Het tweede Huiskamerfestival in Zuidwolde is opnieuw een groot succes geworden. Op 17 locaties traden bandjes en artiesten op. Overal was het behoorlijk druk en gezellig. Deze tweede editie werd speciaal geopend door burgemeester Roger de Groot. De burgemeester speelt al enkele jaren gitaar en trad samen op met singer songwriter Marius Klein.

Verder waren er vooral singer songwriters en jonge muzikale talenten te horen, verdeeld over een evenveel aantal huiskamers in Zuidwolde. Maar ook gelouterde bands als Cave Canem en Dirty Puppie, de uitgeklede versie van Rockband Dirty Dog waren van de partij. Zij brachten de akoestische rockcovers vol overgave in een stampvolle huiskamer aan de Steenberger Esweg. Het publiek kon er geen genoeg van krijgen en eiste minimaal een toegift.

Bij de optredens van de akoestische rockband Cave Canem was het eveneens dringen geblazen om een mooi plekje te bemachtigen. De repertoirelijst lag ter inzage op tafel, en de bezoekers konden hun favoriete rocksong persoonlijk aanvragen. Zanger Jarnick Hulzebos en zijn bandleden speelden bijzonder enthousiast en overtuigend.

De vele honderden bezoekers hadden een fantastische middag, en overal waren de reacties louter positief. Niet voor niets ontving het Huiskamerfestival eerder dit jaar al de Culturele Prijs 2019.