De KIOS selectie speelde afgelopen zondag haar eerste thuis wedstrijd. Het 2de van KIOS moest aantreden tegen SCO 3. Het 2de begon goed aan de wedstrijd en creƫerde een voorsprong, maar kon deze gedurende de tweede helft niet vast houden. Waardoor het verloor met 16-18.

Het vlaggenschip van KIOS moest aantreden tegen OKO/Bies uit opende. Geen onbekende tegenstander voor de Ruinerwolders, omdat ook al op het veld tegen deze ploeg werd gespeeld. Toen won KIOS nipt. Dus we moesten dan ook alles behalve onze tegenstander van vandaag onderschatten om ook deze wedstrijd te winnen.

De Ensing equipe begon met de volgende opstelling. Aanval: Iris, Daniek, Rogier en Martijn. Verdediging: Marlissa, Janita, Ramon en Henk-mart. KIOS begon de wedstrijd niet scherp, Ronde kansen niet goed af en verdedigde slap. Wat resulteerde in een 0-3 voorsprong voor de gasten uit opende. Hierdoor nam coach Christiaan Lucas meteen een time out om dit aan te kaarten bij zijn ploeg. Gelukkig nam de ploeg dit snel op en herstelde de schade snel, 4-4. In de eerste helft waren de ploegen zeer gewaagd aan elkaar en vielen de scores om en om aan beide kanten. Dit kwam voornamelijk omdat KIOS niet goed genoeg verdedigde. Het grootste gevaar aan de kant van OKO/Bies kwam uit de dames en KIOS was niet bij machte om dit af te stoppen. Gelukkig was het aanvallende spel prima. Beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een stand van 15-15.

In de rust werd al snel duidelijk gemaakt dat we nog dichter bij moesten verdediging om deze pot te willen winnen. KIOS kwam na de rust goed uit de kleedkamer en maakt meteen een gat van 2 punten. Helaas reageerde OKO/Bies meteen en trok de stand gelijk. Hierna kwam er een fase waarin KIOS oppermachtig was. Het zat verdedigend dicht omdat vooral Marlissa en Iris hun tegenstanders geen centimeter meer gaven. Hierdoor kon KIOS 7 keer achter elkaar scoren wat resulteerde in een tussenstand van 25-17. Met nog 10 minuten op de klok, was al snel duidelijk dat de tegenstander hier geen antwoord meer op kon geven. En was de wedstrijd zo goed als afgelopen. In het slot van de wedstrijd kwam Jurgen in het veld voor Rogier en Iris kreeg een publiekwissel voor haar kwam Annemijn in het veld. Hierna werd de wedstrijd uitgespeeld en vielen aan beide kante nog een aantal doelpunten. Uit eindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 31-25.
Vooral door een goede tweede helft van KIOS blijven de punten in Ruinerwold. Door dit resultaat en ander uitslagen in de poule staat KIOS nu alleen boven aan in de eerste klasse. Hopelijk kan KIOS dit vol houden tot en met het einde van het seizoen. Volgende week speelt de selectie weer thuis. Het 1ste speel op zaterdag tegen de waterpoort uit Sneek . I.v.m. met een concert in de sporthal begint deze wedstrijd om 10:45. Het 2de speelt op zondag om 15:30 tegen KZ.

Doelpunten: Ramon 6 maal. Rogier, Henk-mart, Daniek, Janita allen 4 maal. Iris, Marlissa en Martijn allen 3 maal.