Na het gelijke spel tegen Kraggenburg, speelde Ruinerwold vandaag tegen het lager geklasseerde VWC. Ruinerwold miste 3 aanvallers, waardoor het enigszins improviseren was voor hoofdtrainer Benny Vissers.

Ruinerwold kwam prima uit de startblokken en kwam er combinerend een paar keer aardig doorheen. Tot grote kansen leidde het niet. Na een kwartier begon VWC beter te voetballen en kreeg het enkele mogelijkheden. Knol was echter vastberaden om voor de vijfde keer op rij de nul te houden, wat na 11 jaar een nieuw record zou zijn. Beide ploegen legden veel energie in de wedstrijd, maar gescoord en echt goed gevoetbald werd er voor de rust niet.

In de tweede helft waren beide ploegen aardig in balans. De Boer kreeg een goede kans, maar zijn schot spatte hard uiteen op de goed keepende Bron. Ook Loof kreeg een grote mogelijkheid, maar hij schoot wild over. Jager kreeg een kwartier voor tijd een uitgelezen mogelijkheid om VWC richting 3 punten te schieten, maar werd op moment suprême overmand door twijfels. Beide ploegen hadden de beste intenties, maar het kwam er allemaal ‘net niet uit’. Dit laatste gold overigens ook voor een bal welke Ruinerwold-grensrechter Van der Heul als ingooi beoordeelde.

In de slotfase was het nog even stormen aan beide kanten, maar grote kansen bleven uit. Vissers probeerde nog een Wijster-uit momentje te forceren met een invalbeurt van assistent-trainer Van Oost, maar het mocht niet baten. Na 93 minuten verbrak Ruinerwold het record door 5 keer de nul te houden, maar speelde het ook opnieuw gelijk.

Zondag speelt Ruinerwold in Rutten tegen RKO, dat tot dusver de meeste doelpunten tegen kreeg in de competitie. Een uitgelezen mogelijkheid om in aanvallend opzicht een stempel te drukken.