Op tweede kerstdag de kerstkilo’s eraf wandelen? Dat kan op donderdag 26 december! De vrijwilligers van Stichting Promotie Zuidwolde en Museum De Wemme uit Zuidwolde hebben twee prachtige routes uitgezet. Vanuit het museum aan de Burg. Tonckensstraat 49, dat in kerstsfeer is ingericht, kunt u tussen 11.00 en 13.00 uur starten.

Er kan gekozen worden voor een afstand van 5 of 10 kilometer. De prijs bedraagt € 5,00, inclusief twee consumpties. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen € 1,00. De hele familie, van jong tot oud, kan meedoen. De wandeling is uitgezet over mooie bos- en zandpaden en kleine weggetjes rondom Zuidwolde. De route van 5 km is ook geschikt voor mensen met een kinderwagen of een rollator. Honden zijn van harte welkom, maar moeten wel de hele wandeling aangelijnd zijn.

Ergens op de route is een rustpunt ingericht. Daar staat voor alle deelnemers een glas glühwein of een beker warme chocolademelk met wat lekkers klaar en voor de honden een bak vers water. Kinderen kunnen er een broodje bakken bij een vuurkorf en daarna vullen met een warm worstje. Op de route van 10 km zijn twee rustpunten aanwezig. Bij terugkeer in het museum is er voor iedereen koffie, thee of ranja met iets erbij. Een aantal Ekelbloazers, met midwinterhoorns, is ook aanwezig, om met hun kenmerkende geluid iedereen een winters gevoel te geven.