Dinsdagavond was er een zeer gezellige en goed bezochte nieuwjaarsontmoeting in het gemeentehuis. Bedankt aan iedereen die gekomen is. Het is goed om te zien dat we elkaar opzoeken, dat we zo’n actieve en betrokken gemeenschap hebben.

We kregen bezoek van de politiekids. Sinds juni 2019 telt onze gemeente 12 gediplomeerde politiekids. De kinderen kwamen vertellen wat dit inhoud. Halverwege de avond kregen we uit handen van Frans van Dorst, voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Drenthe, het certificaat van dementievriendelijke gemeente.

Raspaard
De winnaar dit jaar is: Internationaal eetcafé Ruinen. Dit initiatief bestaat nu een kleine 2 jaar. In het Neie Punt in Ruinen wordt 1x per maand gekookt door 4 Syrische dames. Zij maken ieder een gerecht, waar zij ook zelf de boodschappen voor doen. Inwoners uit Ruinen en omstreken komen af op dit maandelijks exotisch eetfestijn. Volgens de deelnemers is het altijd verrassend en heel lekker. Alma van Laarhoven coördineert dit allemaal. Het mooie van dit initiatief is dat de Syrische vrouwen zo een eigen plek hebben gecreëerd in het dorp.