De week van Valentijn is de jaarlijkse Hartekindweek, Stichting Hartekind wil hiermee de impact van hartafwijkingen bij kinderen meer bekendheid geven. Dit jaar staat de Hartekindweek in het teken van vroege opsporing van hartafwijkingen bij ongeboren kinderen.

DA Drogisterij, Juwelier Dekker, Flower Fashion, Bloem & So, Een-Twee en Kapsalon Het Nolderwoud steunen het werk van Hartekind met diverse acties. Ook staat daar van 10 tot 15 februari een collectebus op de toonbank.
Onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen is HART nodig. Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. En dagelijks krijgen 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven. Helaas overlijden er in Nederland nog ieder jaar 150 kinderen aan de gevolgen van een hartafwijking. Op dit moment is een hartziekte zelfs doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 16 jaar. Stichting Hartekind zet zich in voor onderzoek naar de gevolgen van hartafwijkingen, de ontwikkeling van behandelingen en het verbeteren van de leefomstandigheden van hartekinderen.