Goed Nieuws. De bouwwerkzaamheden op de Disselhof in Ruinerwold zijn hervat zo te zien. Deze lagen geruime stil. Volgens onze bron had dit te maken met de aanlegde putten. Deze zouden op de verkeerde plaats liggen. De aannemer van de klus heeft volgens de tekeningen gewerkt. En daar is volgens zeggen een fout gemaakt. En waar gewerkt wordt, worden ook fouten gemaakt.

Op deze voormalige basisschool locatie worden 10 duurzame nieuwbouwwoningen gerealiseerd door Prins Bouw. De projectnaam ‘Disselhof’ is uiteraard een knipoog naar de voormalige locatie van basisschool. De 10 nieuwbouwwoningen zijn verdeeld over twee rijen van 4 woningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen. De helft er van is al verkocht.

De woningen zijn ontworpen met een eigentijdse architectuur met mooie metselwerkdetails in de voorgevel en naast de voordeur. Verder zijn de woningen ‘gasloos’ en uitermate goed ge├»soleerd. De toegepaste warmtepomp is een luchtwaterwarmtepomp. Deze haalt warmte uit de lucht om de woning te verwarmen. De woningen zijn op de begane grond en verdieping allen v.v. vloerverwarming via een individuele unit.