Vanaf 6 september kunnen de zondagse kerkdiensten van de Hervormde Gemeente Zuidwolde weer fysiek in het kerkgebouw bijgewoond worden. Door de coronasituatie was de kerk vanaf half maart voor kerkdiensten en andere activiteiten gesloten. Met een zorgvuldig voorbereid gebruiksplan ziet de kerkenraad een verantwoorde kerkgang met vertrouwen tegemoet.

Vooralsnog is er elke dienst plaats voor maximaal 50 personen. De liederen worden door een aantal voorzangers ten gehore gebracht, omdat gezamenlijk zingen nog niet is toegestaan. Er is daarnaast een reserveringssysteem ingesteld. Voor donderdags 20.30 uur kunnen belangstellenden via een mail naar reserveren@hervormdzuidwolde.nl aangeven wanneer en met hoeveel personen men wil komen. Eventueel kan hiervoor ook gebeld worden naar 06-57322252. Uiterlijk vrijdag krijgen de aanvragers een bevestiging.

Met protocol én gezond verstand
‘’We zijn blij dat we weer met elkaar onze erediensten kunnen vieren, juist in deze tijd waarin omzien naar elkaar zo belangrijk is.’’, zo vertelt voorzitter Marco van der Veen. ‘’Voor de maatregelen die we daarvoor moeten nemen, hanteren we het coronaprotocol van de Protestantse Kerk Nederland. We beschikken gelukkig over een ruim gebouw, maar om de 1,5 meter afstand overal met zekerheid te kunnen waarborgen hanteren we voorlopig een maximaal aantal bezoekers van 50. Met een vaste looproute en begeleiding door toezichthouders kunnen we zo op een veilige manier ervaring opdoen.’’. Samenzang staat de kerkenraad niet toe. ‘’Ons gezonde verstand zegt dat wij dit nog niet moeten doen. Onze voorzangers, die al maanden actief zijn tijdens onze online uitgezonden kerkdiensten, blijven het graag nog een tijdje doen.’’

De Hervormde Gemeente blijft de kerkdiensten ook live online uitzenden: op zondagen om 09.30 uur: via kerk-tv voor abonnees en via het YouTube-kanaal voor alle andere belangstellenden.