Eind november wordt er onderhoud gepleegd aan het WMD waterpompstation in Zuidwolde. De hard- en software die het filtratieproces regelen, krijgen een update. Dit heeft gevolgen voor de hardheid van het water dat in Zuidwolde (en omstreken) wordt geleverd.

De werkzaamheden vinden plaats van 23 tot 28 november. Het drinkwater wordt tijdens die periode wel gefilterd, maar niet onthard. De hardheid van het water stijgt dan naar 12,3 dh. Normaliter is dit 11,3 dh. De kwaliteit van het water blijft uiteraard goed en er is geen gevaar voor de gezondheid. Wél kan het water een gelige kleur krijgen tijdens het onderhoud aan het pompstation.

Vanuit Zuidwolde levert WMD jaarlijks zo’n 800.000 m3 water. Dit drinkwater wordt geleverd aan Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort en Veeningen.