Schrijven zit Femmelien de Boer-Stapel uit Veeningen als het ware in het bloed. Onder haar pseudoniem Susan Jansen schrijft ze al enkele jaren een blog, over de gewone en dagelijkse dingen in het leven. En daar komt nu ook haar eerste kinderboek bij. ‘Sofie en haar huisje’ is de titel van dit prentenboek dat het komende voorjaar in de winkel moet liggen.

Femmelien liep al geruime tijd rond met het idee voor een kinderboek. Als leerkracht in het speciaal onderwijs, geeft ze les aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Ze weet daarom precies wat er speelt. ‘Kinderen en boeken horen bij elkaar. De verhalen die ik maak sluiten aan bij de belevingswereld van jonge kinderen en nodigt kinderen uit hun fantasie te gebruiken’.
Zelf heeft Femmelien twee jonge kinderen, en ze weet uit eigen ervaring hoe belangrijk een goed voorleesboek is voor deze leeftijdsgroep. ‘Zij kunnen zich op verschillende manieren ontwikkelen wanneer ze worden voorgelezen. Daarbij is het wel van belang dat het boek kinderen aanspreekt. Hierbij is de tekst, maar zeker ook de uitstraling belangrijk’. Het verhaal gaat over Sofie, die een hut bouwt onder de trap in huis. En is bedoeld voor de leeftijdscategorie 3 t/m 6 jaar. De bijbehorende illustraties zijn gemaakt door Daan Klein Sprokkelhorst uit Deventer.

Het was aanvankelijk niet de bedoeling om het prentenboek uit te geven Maar gestimuleerd door de reacties van familie en vrienden besloot ze de stoute schoenen aan te trekken. Daardoor kwam ze in contact met uitgever Boekengilde die haar ondersteunt bij elke stap in het uitgeefproces. ‘Het boek is straks te koop bij een aantal lokale boekenwinkels. En misschien ook nog via bol.com. Ik hoop dat het een succes wordt’.

‘Sofie en haar huisje’ is het eerste boek. Maar zal vermoedelijk niet het laatste zijn. Femmelien heeft nog een aantal verhalen op de planken liggen. ‘De inspiratie voor de verhalen haal ik uit de dagelijkse dingen thuis en op school. En daarnaast beschik ik ook over een ruime fantasie. Dat meisje, Sofie gaat zeker nog meer avonturen beleven’.