Ds. Arthur Broekman (47) van de Hervormde Gemeente Zuidwolde nam afgelopen zondag 10 januari tijdens de zondagse kerkdienst online afscheid van zijn gemeenteleden. Hij heeft begin november het beroep aangenomen dat door de Protestantse Gemeente Gramsbergen was uitgebracht.

Broekman werd beroepen vanuit de Hervormde Gemeente in Ingen en op 10 april 2011 in Zuidwolde bevestigd. De predikant die bekend staat als een kerkhistoricus die graag diepgang legt in zijn prediking, was op meerdere fronten actief in de gemeente. Hij werkte mee aan het veranderingsproces waar de Hervormde Gemeente sinds een aantal jaren mee bezig is. Zijn passie voor muziek bracht hij graag in door mee te spelen in de kerkband. Samen met zijn vrouw speelde hij ook in het harmonieorkest van muziekvereniging Woudklank. Op zijn initiatief werden er met deelnemers van de catechisatiegroepen Maarten Luther reizen naar Duitsland gemaakt om daar dieper op het geloof in te gaan, maar zeker ook een gezellige tijd met elkaar te hebben.

De kerkenraad van de Hervormde Gemeente Zuidwolde is gestart met de voorbereidingen van het beroepingsproces om tot een nieuwe predikant te komen. Tot die tijd zullen predikanten uit de omgeving worden ingezet voor de zondagse diensten en een deel van de pastorale taken.