In de week na Valentijnsdag, van 16 tot en met 19 februari, kunnen inwoners van De Wolden verrast worden met een videoboodschap van iemand die ze iets liefs, moois, sterkte of ander persoonlijks toewenst. Buurtwerkers van Welzijn De Wolden rijden in deze ‘Week van de Liefde’ met een groot beeldscherm op een auto door de gemeente om inwoners de video’s te laten zien. De welzijnsorganisatie vindt het belangrijk om in deze tijd met veel onzekerheden positieve boodschappen te verspreiden.

‘’Nu we elkaar al langere tijd minder kunnen zien en aanraken, is verspreiden van liefdevolle en positieve boodschappen een stimulans om de moed erin te houden’’, zo verklaart buurtwerker Berber Jansen. ‘’Hoe leuk is het om je geliefde, een vriend of je oma te verrassen met een video die we persoonlijk voor je langsbrengen. Een unieke kans voor een liefdesverklaring of huwelijksaanzoek dachten wij zo.’’ Voor de welzijnswerkers heeft de actie ook een doel. ‘’Bij het rondrijden hopen we van mensen te horen hoe het met ze gaat en waar we mogelijk hulp of ondersteuning kunnen bieden.’’

Aanleveren videoboodschappen
Iedereen die een persoonlijke boodschap aan iemand in De Wolden wil laten bezorgen, kan een video van maximaal 30 seconden maken met een mobiele telefoon. De telefoon dient daarbij horizontaal, dus liggend, gehouden te worden tijdens het maken van het filmpje. Ook moet er voldoende licht zijn tijdens het opnemen. De filmpjes kunnen tot en met 14 februari gestuurd worden via Whatsapp naar tel.nr. 06-10510887. Daarbij graag vermelden de naam, het adres en het telefoonnummer van de persoon uit De Wolden voor wie de boodschap is bedoeld. Bij vragen over het aanleveren van een videoboodschap kan gebeld worden naar 0528 378686.

Contact met Welzijn De Wolden
Welzijn De Wolden is een organisatie voor zorg en welzijn in de gemeente De Wolden. De buurtwerkers zijn het vaste aanspreekpunt voor inwoners. Voor wie hulp nodig heeft in de thuissituatie, een luisterend oor, behoefte aan een praatje of andere vragen, kan contact opnemen tijdens kantooruren via tel. 0528 378686 per e-mail naar info@welzijndewolden.nl.