De periode die Anne Frank heeft doorgebracht in de concentratiekampen Westerbork, Auschwitz en Bergen-Belsen wordt dit weekend verfilmd in het Drentse Zuidwolde. De omgeving is ingericht als een concentratiekamp compleet met prikkeldraadomheining. In de barak zelf zijn de bedden, die in de genoemde concentratiekampen hebben gestaan, nauwgezet nagebouwd. De inrichting, die speciaal voor de filmopnamen zijn gemaakt, worden straks een vast onderdeel van de museumbarak.

Ze worden geschonken door Every Media, de producent van het videodagboek van Anne Frank, dat vorig jaar over de hele wereld door miljoenen mensen is bekeken op het YouTube kanaal van de Anne Frank Stichting.

Het verhaal van Anne Frank is zo verfilmd dat het lijkt alsof zij met de techniek van deze tijd vlogs heeft gemaakt voor YouTube. Nu wordt de 15-delige serie voor televisie bewerkt tot vijf afleveringen. In Zuidwolde worden drie extra afleveringen gemaakt. Daarin staat de periode centraal die Anne Frank doorbracht in de concentratiekampen. Vanaf 28 maart zendt de NTR op NPO Zapp de tv-bewerking uit. Foto: Anne Frank Huis Amsterdam BS/Weblog-dewolden.nl