Femmelien de Boer-Stapel uit Veeningen heeft woensdagmorgen haar eerste kinderboek gepresenteerd. Onder haar pseudoniem Susan Jansen, las ze de kinderen van het KC Het Veldboeket voor uit prentenboek: ‘Sofie en haar huisje’.

Gezeten in de zitkuil van ‘Belevingspad deIpadWeg’ hingen de kinderen aan haar lippen. Schrijven zit Femmelien in het bloed. Onder haar pseudoniem schrijft ze al enkele jaren een blog op Internet, over de gewone en dagelijkse dingen in het leven.

Als leerkracht in het speciaal onderwijs, geeft ze les aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Ze weet daarom precies wat er speelt. ‘Kinderen en boeken horen bij elkaar. De verhalen die ik maak sluiten aan bij de belevingswereld van jonge kinderen en nodigt kinderen uit hun fantasie te gebruiken’.

Zelf heeft Femmelien twee jonge kinderen, en ze weet uit eigen ervaring hoe belangrijk een goed voorleesboek is voor deze leeftijdsgroep. ‘Zij kunnen zich op verschillende manieren ontwikkelen wanneer ze worden voorgelezen. Daarbij is het wel van belang dat het boek kinderen aanspreekt. Hierbij is de tekst, maar zeker ook de uitstraling belangrijk’. Het verhaal gaat over Sofie, die een hut bouwt onder de trap in huis. En is bedoeld voor de leeftijdscategorie 3 t/m 6 jaar. De bijbehorende illustraties zijn gemaakt door Daan Klein Sprokkelhorst uit Deventer.

Het was aanvankelijk niet de bedoeling om het prentenboek uit te geven Maar gestimuleerd door de reacties van familie en vrienden besloot ze de stoute schoenen aan te trekken. Daardoor kwam ze in contact met uitgever Boekengilde die haar ondersteunt bij elke stap in het uitgeefproces. ‘Het boek is te koop bij een aantal lokale boekenwinkels waaronder: Spijkerman in Zuidwolde, Boekhandel Riemer Barth in Meppel en Pet in Hoogeveen.

‘Sofie en haar huisje’ is het eerste boek. Maar zal vermoedelijk niet het laatste zijn. Femmelien heeft nog een aantal verhalen op de planken liggen. ‘De inspiratie voor de verhalen haal ik uit de dagelijkse dingen thuis en op school. En daarnaast beschik ik ook over een ruime fantasie. Dat meisje, Sofie gaat zeker nog meer avonturen beleven’.