Ingmar Mulder heeft zaterdag zijn eerste contract getekend bij voetbalclub Heerenveen. De jeugdspeler uit Ruinerwold heeft zich voor drie jaar aan SC Heerenveen verbonden. De centrale verdediger speelt al sinds 2014 in de jeugdacademie van de Friese club.

Mulder (16) sluit na de zomer aan bij de Onder 17-selectie. Hoofd jeugdopleiding Michel Jansen is blij met het vastleggen van de talentvolle Drent. “Ingmar is een linksbenige, voetballende verdediger met een goed spelinzicht en een fijne trap. Wij zien in Ingmar veel potentie richting de toekomst. Met hem willen we de volgende stappen zetten in zijn ontwikkeling”, zegt hij op de clubwebsite.

Mulder volgt het voorbeeld van provinciegenoot Tygo Land. De middenvelder uit Peize verbond zich een maand geleden voor drie jaar aan Heerenveen. Hij is de jongste speler in de clubgeschiedenis die een profcontract kreeg.