Tijdens de raadsvergadering van 27 mei bieden Mina Koes en Remmelt van der Hulst een prachtige dichtbundel aan. Burgemeester Roger de Groot nam de honneurs waar; de raadsleden en wethouder Hilda Mulder waren digitaal aanwezig, zij kunnen allemaal rekenen op een boekje.

Mina en Remmelt zijn de hoofdrolspelers van het grote openluchttheaterstuk Mina Koes. Wegens corona is dit theaterstuk verplaatst naar augustus 2022 (de tickets blijven geldig). Om het gat op te vullen wordt deze zomer een wagenspel (rondtrekkend buitentheater) opgevoerd op diverse plekken in De Wolden en omgeving. Een vrolijk stuk met een heel ander verhaal dan de grote voorstelling.

Burgemeester Roger de Groot heeft tijdens de raadsvergadering, per schep, een speciale VIP uitnodiging in ontvangst genomen voor het theaterstuk in 2022.

Wie nu al ge├»nteresseerd is in het verhaal van Mina Koes kan ‘Mina, het ware verhaal’ raadplegen. Gemaakt door de Zuidwoldiger schildersclub ‘Art en Zo’ en ‘Het Light Verse Collectief’ op initiatief van Het Huus van de Taol. Een prachtig boek met het verhaal van Mina Koes in een twintigtal schilderijen met lichtvoetige gedichten.

Het boekje zal ter verkoop worden aangeboden via enkele ondernemers uit Zuidwolde. Tijdens de komende expositie van de schilderijen en tijdens het wagenspel dat in augustus zal worden opgevoerd is het boekje ook verkrijgbaar.