ChristenUnie De Wolden gaat met een nieuwe lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 in. De 32-jarige Corné den Hollander uit Ruinerwold is de beoogde opvolger van Jaap Wiechers in de Wolder gemeenteraad. “Met trots presenteer ik deze kandidaat”, zegt Jaap: “In Corné hebben we een uitstekende opvolger gevonden. Ik heb het volste vertrouwen in hem”.

Corné den Hollander is met zijn vrouw Jacquelien en drie kinderen, ruim 2 jaar geleden vanuit Amersfoort in Ruinerwold neergestreken. “Wij wilden dichter bij onze schoonfamilie, de familie Koetsier, gaan wonen”, zegt Corné. “Mede dankzij de contacten van deze Ruinerwoldse familie ben ik hier snel thuisgeraakt. Daarom durf ik nu al vertegenwoordiger van de hele bevolking in Ruinerwold en De Wolden in de gemeenteraad te worden.”

De komende tijd zal Corné, nog actiever dan hij al was, contacten leggen met de inwoners van De Wolden, te beginnen met die van Ruinerwold. “Ik wil overal graag mijn oor te luisteren leggen, om te horen hoe ik als toekomstig raadslid van de ChristenUnie het geluid van onze inwoners goed kan laten doorklinken. Voor mij is de verkiezingscampagne dus eigenlijk al begonnen!”
Sinds begin april maakt de nieuwe kandidaat-lijsttrekker deel uit van de steunfractie. Zo raakt hij inhoudelijk in sneltreinvaart vertrouwd met het raadswerk. “Ik val met mijn neus in de boter, omdat het nu de tijd is van de behandeling van de jaarrekening en de kadernota”, zegt Corné met een grijns. “Jaap is de financiële nestor van de raad, dus namens de ChristenUnie heb ik een reputatie hoog te houden. Ik denk niet dat ik meteen zo’n financieel boegbeeld als Jaap zal zijn, maar dat ik actief betrokken ben bij het raadswerk nu, helpt wel. En ik weet mij in de toekomst verzekerd van goede ondersteuning van 1e opvolger Boudewijn Vlot en onze voorzitter, die een achtergrond in het bankwezen heeft.”

De 36-jarige Boudewijn Vlot zal de tweede plek op de lijst gaan innemen. Er is even sprake van geweest dat hij Jaap zou opvolgen, maar helaas viel dat niet te combineren met zijn werk als ondernemer in de zorg. “Wij zijn erg blij met de dertigers Corné en Boudewijn”, zegt afdelingsvoorzitter Henk Vrijhof. “Als ChristenUnie zijn wij weer voor een lange tijd verzekerd van goede kandidaten die ons in de gemeente-raad kunnen vertegenwoordigen! Net als Jaap Wiechers, zijn zij kandidaten, die zich gedreven door Gods liefde, met hart en ziel voor gemeente De Wolden willen inzetten!