Anne van der Giessen (66) heeft vrijdagmorgen afscheid genomen als schooldirecteur van CBS de Heidevlinder in Zuidwolde. Hij werd op zijn laatste werkdag om 08.30 uur thuis opgehaald door groep 6. Met een duo fiets ging hij samen met zijn vrouw Ronita naar school. Waar hij op schoolplein werd onthaald door alle leerlingen en leerkrachten. Samen zongen ze een speciaal geschreven lied, begeleid door juf Anita op gitaar.

Van der Giessen begon zijn 44 jarige onderwijs carrière in Nunspeet op de Veluwe. En was daarna werkzaam op scholen in Ruinerwold, Nijensleek en Koekange. De laatste acht jaar was hij directeur van de Heidevlinder. Vorige week nam hij al apart afscheid van alle groepen, daarvoor was een zgn. escaperoom opgezet waar codes moesten worden verzameld. ‘Al deze puzzelstukjes vormen samen een woord vertelt collega Inge Strating. ‘Tijdens een live video verbinding in alle klassen mag hij de oplossing doorgeven’.

Van beginstation naar eindstation
Vrijdag werd het afscheid nog een dunnetjes overgedaan op het schoolplein. Elke groep vormde een station met plaatsnamen waar hij heeft gewerkt of heeft gewoond. Bij elk ‘station’ een spelletje of optreden was verzorgd door de leerlingen. ‘Want meester Anne is dol op treinen, en heeft thuis een speciale treinenkamer’ zo vertelt Juf Anita. De pensionaris bleek bijzonder goed in het maken van schema’s en overzichten. ‘In allerlei verschillende kleurtjes’ vertelt een andere collega lachend. ‘En hij is dol op een broodje kroket. Tijdens directieberaad wordt dit altijd geserveerd’. Dus was het logisch dat dit tijdens de afscheidslunch ook op het menu stond. Van zijn collega’s kreeg hij een mooi tuintafel cadeau. Met een tafelkleed met daarop alle namen van personeel en kinderen geschreven. Ook een levensgrote vlinder gemaakt van recycling materialen mocht mee naar huis genomen worden. Vrijdagmiddag was er een afscheidsreceptie voor genodigden op het schoolplein.

Van de Giessen denkt straks ‘niet achter de geraniums’ te gaan zitten. ‘We gaan eerst genieten van de vakantie. En daarna zien we wel. ik heb genoeg hobby’s en misschien ga ik nog wel wat vrijwilligerswerk doen. Hoef me vast niet te vervelen’.