Kraamverbanden, steriele navelklemmen, luiertape, alcohol etc. Stichting Baby Hope weet er wel raad mee. Door vele vrijwilligers worden de materialen ingezameld. In veel gezinnen met jonge kinderen staat de doos van de ziektekostenverzekering nog in de kast of op zolder, gevuld met de restanten van het kraampakket. Veel mensen bevallen in het ziekenhuis en gebruiken het pakket deels of helemaal niet. Ook bij een thuisbevalling zijn niet altijd alle materialen nodig. Stichting Baby Hope is opgericht met het idee dat deze materialen een betere bestemming verdienen dan op zolder of de prullenbak.

In Nederland is de gezondheidszorg goed geregeld maar in landen als Benin, Ghana en Kameroen maar ook in Suriname, Hongarije, Roemenie en Albanië is de situatie waarin vrouwen moeten bevallen vaak schrijnend te noemen. De materialen (als die er al zijn) zijn beperkt en vaak in slechte conditie. Het aantal sterfgevallen onder pasgeborenen en kraamvrouwen is mede daardoor in deze landen hoog.

Het verminderen van moeder- en kindsterfte is niet voor niets opgenomen in de millennium doelstellingen die wereldwijd aandacht krijgen. Stichting Baby Hope werkt daar aan mee door navelklemmen, verbanden, onderleggers, zeep, handschoenen en ander materiaal in te zamelen en aan deze landen ter beschikking te stellen. Ook zijn er diverse projecten die incontinentiemateriaal, spuiten, injectienaalden, urinekatheters, baby- en kinderkleding en babyartikelen kunnen gebruiken. Stichting Baby Hope werkt met een netwerk van zo’n 300 vrijwilligers die de materialen inzamelen en zo’n 15 transportvrijwilligers.

Een gift doen?
Een gift op rekeningnummer NL 54 INGB 000 9599914 is ook van harte welkom. Met de donaties worden kraamprojecten ook financieel ondersteund, bijvoorbeeld met de aanschaf van een verloskoffer, zonnepanelen of couveuse.

Waar kan men inleveren?
In heel Nederland, check hiervoor de site www.stichtingbabyhope.org.
In Ruinerwold kunt u materialen inleveren bij Mandy Bloemen.
Mail naar mandy_bloemen@hotmail.com of bel naar 0645178379.