In gemeente De Wolden was het al langer mogelijk om te wandelen via het wandelknooppuntennetwerk, maar vanaf nu kan dat ook in Ruinerwold, Ruinen, Berghuizen, Echten, Ansen en buitengebied. Daarmee is het wandelnetwerk in De Wolden nu helemaal klaar en dus gemeentedekkend. Op 3 september wordt dit laatste deel van het netwerk officieel geopend, maar er kan nu al gebruik van worden gemaakt.

Via het wandelnetwerk kunnen wandelaars gemakkelijk zelf een kortere of langere route uitstippelen. Bovendien loop je vooral over onverharde paden en ontdek je zo de mooiste (minder bekende) plekjes in de omgeving. Vanaf eind juli is de wandelkaart te koop bij de lokale Tourist Info kantoren. Of plan je route online via wandelnet.nl/wandelrouteplanner.

Het initiatief voor realisatie van het laatste deel van het wandelnetwerk in De Wolden, lag bij Johan van den Berg. Een werkgroep met vrijwilligers bepaalde in overleg met grondeigenaren en belangenorganisaties de trac├ęs van het wandelnetwerk. Recreatieschap Drenthe maakte het bestek en plaatste de palen. Financieel is het netwerk mogelijk gemaakt door gemeente De Wolden, Provincie Drenthe, Stichting Ruinen 1865 en Recreatieschap Drenthe.