De gemeenteraad van De Wolden houdt donderdagavond 16 september 2021 een dialoogbijeenkomst over toekomstgerichte landbouw. De bijeenkomst is een vervolg op de dialoogbijeenkomst van 21 januari jl. Centraal tijdens de avond staat de vraag hoe De Wolden kan bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in de landbouw. De aanvang is om 20:00 uur.

Samen met inwoners, agrariërs, ondernemers, verenigingen, betrokkenen en deskundigen wil de gemeenteraad in gesprek over de toekomst van de landbouw in De Wolden. Voor de dialoogavond zijn de volgende sprekers uitgenodigd: Theo Mulder, Bert Dijkstra, Ellis Lugtenberg, Gea Bakker-Smit, Debby van Rotterdam-Los, Dirk Strijker en Rinie Kristiaan. Daarbij worden drie thema’s uitgediept, per thema worden twee sprekers bevraagd door gespreksleider Andries Ophof. Elk gesprek duurt dertig minuten, waarbij ook ruimte is voor vragen en opmerkingen uit het publiek.

De drie thema’s van de avond zijn als volgt:
– Biodiversiteit: Hoe belangrijk is het om ook in de toekomst een verscheidenheid aan dieren, planten en micro-organismen en ecosystemen te hebben?
– Financiering: Wat voor mogelijkheden zijn er voor de financiering van bedrijven en vernieuwende bedrijfsactiviteiten met betrekking tot leningen en garanties en grond pachten in plaats van bezitten?
– Grondgebruik/ ruimtelijke ordening: Wat zijn de gevolgen van de maatschappelijke ontwikkelingen en regel- en wetgeving voor de landbouw en hoe ziet het landschap in De Wolden er over 30 jaar uit?

Waar en wanneer
Donderdag 16 september 2021 om 20:00 uur op Noorderkanaalweg 9 in Koekange. Met inloop vanaf 19:30 uur.

Voor de dialoogavond zullen dezelfde coronamaatregelen gelden als in de horeca.
Gedurende de avond:
– Krijgt iedereen een vaste zitplaats op basis van een stoelindeling. Er zal plek zijn voor 100 personen.
– Houden bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar.
– Zijn bezoekers verplicht zich vooraf te op te geven via griffier@dewolden.nl en bij aankomst een gezondheidscheck te doen.