Drenthe biedt in oktober meer dan 280 gratis activiteiten voor kinderen. Onder de titel Oktober Kindermaand kunnen kinderen tot 13 jaar deelnemen aan culturele workshops, speurtochten, rondleidingen en activiteiten in de natuur en bibliotheken. Alle activiteiten zijn gebundeld in een programmaboekje dat met het twintigjarig jubileumboekje is verspreid onder alle kinderen op de basisscholen in Drenthe. In de gemeente De Wolden kunnen kinderen deelnemen aan een scala aan activiteiten van twaalf organisaties.

Programma De Wolden
Op verschillende data in oktober worden er workshops aangeboden. In Atelier C kan wordt eerst zijde beschilderd en daarna kunnen er poppetjes, boekenleggers en schatdoosjes van gemaakt worden. In de bibliotheek van Zuidwolde staat een workshop vloggen gepland en bij Kleurig Kakelen in Zuidwolde kunnen ouders en kinderen samen een kunstwerk maken. De Kracht van Kunst in Ruinen gaat met de kinderen aan het werk met papier-maché en vilten, terwijl in The Barn Studio in Ansen een masker of een linosnede kan worden gemaakt.

Kinderperenveiling
In het Bezoekerscentrum Dwingelderveld ligt een OERRR speurtocht voor alle kinderen klaar en is er een quiz over paddenstoelen. In Museum de Wemme in Zuidwolde worden oranje koekjes versierd en een mobiel van vlinders en duiven gemaakt. Er is ook een kinderperenveiling tijdens het Stoofperenfeest in Ruinerwold. Het Tweede lichtje in Ruinerwold biedt een workshop kaarsen maken en muziekvereniging Woudklank organiseert een Play in. De Meule van Wassens is in oktober speciaal voor kinderen geopend en bij kunstenaar Femke Anne in Ruinen kan door (groot)ouders en kinderen samen geschilderd worden.

Oktober Kindermaand bestaat dit jaar twintig jaar. Dit wordt gevierd met een jubileumboekje waarin de organisatie laat zien hoe bijzonder Drenthe is en welke Drentse activiteiten toch minimaal op iemands bucketlist moeten staan. Het boekje stimuleert de kinderen om ook na oktober op culturele ontdekkingstocht door de provincie te gaan. Meer informatie is te vinden op de website kindermaand.nl en Facebook.