Met het starten van het nieuwe verenigingsseizoen is bij muziekvereniging Woudklank een nieuwe dirigent van start gegaan. Thom Zigterman neemt de leiding van het harmonieorkest over nadat deze zomer dirigent Henk Veneman na 35 jaar afscheid heeft genomen van de vereniging. De nieuwe dirigent bereidt zich in de komende maanden met de leden van het harmonieorkest voor op het jaarconcert op 13 november in de sporthal van Zuidwolde. Dit concert vormt de aftrap van het 50-jarig jubileum dat de vereniging het komende jaar met allerlei activiteiten gaat vieren.

Thom Zigterman heeft tijdens en na zijn opleiding aan het Conservatorium in Groningen verschillende orkesten gedirigeerd, waaronder ‘Oranje’ Grootegast, ‘Excelsior’ Ouwsterhaule, CMV Excelsior Schraard, Fanfare CWO Groningen en CMV Oranje Spannum. Naast zijn eigen uitgeverij met composities en arrangementen, verzorgt hij gastdirecties en is veelgevraagd jurylid bij festivals, solistenconcoursen en try-outs. Ook werkt hij als freelance engraver, arrangeur en muziekredacteur.

50 jaar Woudklank
Muziekvereniging Woudklank viert het komend jaar haar 50-jarig bestaan. Op 13 november staat het jubileumconcert in de sporthal van Zuidwolde op het programma.
De vereniging verwelkomt graag nieuwe leden. Voor zowel de slagwerkgroepen als de orkesten als opstap naar het harmonieorkest is plaats voor nieuwe leerlingen, kinderen maar ook volwassenen die beter muziek willen leren maken.