Afgelopen woensdag heeft wethouder Hilda Mulder frisbees uitgedeeld aan de kinderen van kindcentrum De Bosrand om aandacht te hebben voor actief na schooltijd. De website actiefnaschooltijd.nl is dé verzamelplaats voor naschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren binnen gemeente De Wolden. ‘Het is na een lange tijd, waarin weinig mogelijk was, belangrijk dat kinderen en jongeren weer deel gaan nemen aan activiteiten. Dit is goed voor hun ontwikkeling. Op de website wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden waardoor kinderen kunnen ontdekken wat ze echt leuk vinden.’ aldus wethouder Hilda Mulder. Om een indruk te krijgen van de activiteiten die georganiseerd worden zagen de kinderen een filmpje.

Kindcentrum team
Het KC team is initiatiefnemer van de website. Het KC team bestaat uit jongerenwerkers, sportfunctionarissen, cultuurcoaches en schoolmaatschappelijk werkers. Dit team heeft als doel het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren. Dit gebeurt o.a. door een divers aanbod van sportieve, creatieve en sociale naschoolse activiteiten. Dit draagt bij aan een actieve en gezonde leefstijl en daarnaast biedt het volop mogelijkheden om talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Wedstrijd
De leden van het KC team zijn op alle andere scholen geweest om de frisbees uit te delen. Met de frisbee kunnen de kinderen meedoen aan een wedstrijd. Maak een filmpje met de meest creatieve manier om de frisbee te gebruiken. Het filmpje mag maximaal 1 minuut duren en moet horizontaal gefilmd zijn. Zorg dat je deze voor 1 oktober via Whatsapp stuurt naar 06-11726883 of via WeTransfer naar info@actiefnaschooltijd.nl. De winnaar ontvangt een leuke prijs voor de hele klas. Met het inzenden van het filmpje geef je toestemming dat deze gebruikt mag worden voor een compilatie en promotie van actiefnaschooltijd.
Als je geen onderwijs volgt op een basisschool in De Wolden en je wil wel een frisbee ontvangen en misschien meedoen met de wedstrijd dan kun je een mail sturen naar info@actiefnaschooltijd.nl.

Leuke activiteiten
Wil je het filmpje zien of ben je op zoek naar leuke activiteiten kijk dan op www.actiefnaschooltijd.nl.