Donderdag 9 september is gestart met de bouw van vijf koopwoningen aan de Pingosingel in Kerkenveld. De start is feestelijk ingeluid door het leggen van de eerste steen door wethouder Gerrie Hempen. Kroon B.V. uit Borne heeft de woningen ontwikkelt en ze worden gebouwd door aannemersbedrijf Kuipers uit Langeveen.

Afronding Kerkenveld-Noord
Met de bouw van deze vijf koopwoningen, twee twee-onder-één kap en één vrijstaande woning, wordt het nieuwbouwplan Kerkenveld-Noord bijna afgerond. Het totale plan bestaat uit 41 kavels met een combinatie van diverse woningtypes. In 2010 is gestart met de bouw van de eerste woningen. Hopelijk wordt de laatste woning in 2022 opgeleverd.

De woningen liggen aan de Pingosingel, aan de noordzijde van het plangebied. Ze hebben allen een mooie ruime kavel met uitzicht op de Pingo, welke nog stamt uit de ijstijd. De woningen worden gasloos gebouwd en o.a. voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming.