In het kader van Oktober Kindermaand kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar bij muziekvereniging Woudklank in Zuidwolde gratis meedoen met een workshop ‘creatief met muziek’. Zelf een instrument maken, erop leren spelen een meespelen in een echt orkest, dat kan op zaterdag 9 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in Het Groene Hart, Schoolbrink 1 in Zuidwolde.

De blaas- en slagwerkinstrumenten die de deelnemers gaan maken en bespelen zijn wel heel bijzonder. Er komen onder andere flessen, komkommers en tuinslangen aan te pas. Deelname aan de workshop is gratis. Vooraf opgeven is noodzakelijk, uiterlijk 6 oktober via een mail naar info@woudklank.nl, met vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer.
Door samen met het opleidingsorkest te spelen hoopt Woudklank de deelnemers enthousiast te maken voor muziek en het bespelen van een instrument. De vereniging organiseert de workshop samen met Scala en Actiefnaschooltijd.