De gemeenteraad van De Wolden heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt wordt mevrouw Inge Nieuwenhuizen geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van De Wolden.

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft mevrouw Nieuwenhuizen als een ervaren bestuurder met veel kennis van zaken. Ze is professioneel, op zoek naar uitdagingen en een positieve sfeermaker. De gemeenteraad denkt met Inge Nieuwenhuizen een ervaren aanjager te hebben gevonden.

Nieuwenhuizen is 56 jaar en woont in Gouda. Vanaf 1980 is zij in verschillende functies actief voor de VVD. Sinds 2010 is zij wethouder en locoburgemeester in verschillende gemeenten. Op dit moment is ze wethouder in de gemeente Bodegraven – Reeuwijk. Nieuwenhuizen heeft een partner en drie kinderen.

Achtergrondinformatie
De aanbeveling van de raad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken. Uiteindelijk tekent de Koning het benoemingsbesluit. Verwacht wordt dat de nieuwe burgemeester nog dit jaar in De Wolden kan beginnen.