Het vlaggenschip van KIOS staat het hele seizoen al boven aan de rangschikking. In eerste instantie gedeeld met Juventa uit Hardenberg, maar sinds een paar weken gaat KIOS alleen aan kop. Vanaf volgende week gaan de korfballers weer de zaal in, maar er staat nog 1 veldwedstrijd op de planning. En laat KIOS nu moeten aantreden tegen Juventa. Dit seizoen heeft KIOS al eerder tegen de Hardenbergers gespeeld. Destijds was dat de openingswedstrijd van het seizoen. Toen werd het in Ruinerwold 21-21 waarbij KIOS, door het missen van de vele strafworpen de overwinning uit handen gaf.

Vandaag is Ensing equipe gebrand op revanche en als KIOS deze wedstrijd wint gaat het als Herbstmeister de zaal in. Genoeg motivatie voor de spekbranders om de 2 punten mee te nemen naar Ruunerwold.

KIOS begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Aanval: Janita Zantinge, Marlissa Noord, Rogier Nijdam en Bart van der Linde. Bart verving de geblesseerde Danni Dingsté. Verdediging: Lisanne Koster, Janneke Lucas, Patrick Roelevink en Martijn Ziel. Onder winderige omstandigheden begon de wedstrijd. Juventa begon goed en scoorde meteen met hun eerste aanval. KIOS probeerde snel de aansluiting te maken, maar het eerste aanvalsvak van KIOS had ondanks de vele kansen, moeite de korf te vinden. Na 6 minuten spelen vergrote Juventa de voorsprong 2-0, niet veel later werd het zelfs 3-0. Ondanks de achterstand bleef KIOS rustig, na bijna 10 minuten spelen vond KIOS voor het eerst de korf door een afstandsschot van Martijn. Binnen 3 minuten had KIOS de stand veel gelijk gebracht door doelpunten van Bart en Janita. Hierna nam KIOS het initiatief in de wedstrijd, de spekbranders speelde goed, alleen vielen de doelpunten nog niet. Verdedigend stond het als een huis. Rogier had de puntspeler in het ene vak van Juventa lam gelegd en Janneke deed het zelfde in het andere vak. Tevens door de vele rebounds van KIOS kun Juventa niet veel herhalen en was de bal snel in het aanvalsvak van KIOS. Na een kwartier spelen stond het 5-5. Helaas kon KIOS het overwicht in het veld nog niet vertalen naar een voorsprong op het scorebord. De doelpunten vielen aan beide kanten moeizaam. In het 2de kwart van de eerste helft was het spelbeeld nog erger en werd er maar 1 keer gescoorde. De teams zochten de thee op bij een rust stand van 5-6.

Adri Kok gaf aan dat hij ondanks de magere voorsprong tevreden was met het spel van KIOS. Vooral verdedigend had de Ensing equipe de wedstrijd goed onder controle. Alleen was het belangrijk dat de korf vaker gevonden werd. Dit hadden de spelers goed begrepen en KIOS schoot uit de start blokken in de tweede helft. KIOS scoorde in 8 minuten 6 keer achter elkaar. Door doelpunten van Bart, Martijn, 2 maal Lisanne en 2 maal Marlissa had KIOS de wedstrijd meteen op slot gegooid en stond het 5-12. Daarna stokte de doelpunten machine van KIOS even en na een kwartier in de tweede helft deed Juventa iets terug 6-12. Maar Juventa haar verzet bleek al gebroken. Het laatste kwartier speelde KIOS de wedstrijd goed uit. Deed geen domme dingen en creëerde lange aanvallen en had het verdedigend nog steeds onder controle. Wanneer Juventa scoorde, scoorde KIOS mee en bleef het verschil op 6 doelpunten. 7-13, 8-14, 9-15. Het laatste doelpunt kwam uit de handen van Marlissa 9-16. KIOS IS HERBSTMEISTER!
De korfballers gaan nu de zaal weer in. Volgend weekend heeft de selectie van KIOS een vrij weekend, hierna begint de voorbereiding voor het zaalseizoen. Graag zien we dan weer veel supporters in de hal om de selectie aan te moedigen.
Doelpuntenmakers: Lisanne 4 maal; Martijn, Marlissa en Bart 3 maal; Janita, Janneke en Patrick 1 maal.