Bijeenkomst van Vrouwen van nu op 25 oktober 2021 georganiseerd door het ééndagsbestuur. Annie Harms heet iedereen van harte welkom en speciaal woord van welkom voor de mandolineclub uit Wapserveen. Eerst wordt het huishoudelijk gedeelte behandeld.

Op de notulen van de vorige bijeenkomst zijn geen op-of aanmerkingen en worden goedgekeurd. Dan nog enkele mededelingen: Mevr. Roefie Morssink-Mulder is tijdens het 90 jarig bestaan van de Vrouwen van nu in Apeldoorn gehuldigd als jubileumvrouw en had een ontmoeting met Prinses Beatrix. Roefie gefeliciteerd. Ze krijgt van ons een daverend applaus en wij zingen lang zal ze leven voor haar. Ze trakteert ons op knieperties. Roefie heeft een bedankkaartje gestuurd waarin ze bedankt voor de nominatie en de gezellige dag. “Ik heb genoten” zegt ze. Verder wordt er nogmaals gevraagd om te stemmen op RABO clubsupport. Lammie Stevens van de culturele commissie heeft een mededeling voor de dames, die zich hebben opgegeven voor de schouwburg. Door corona zijn een aantal voorstellingen vervallen. Op 15 december kunnen de dames naar de voorstelling van Sanne Walles de Vries. Men krijgt hier nader bericht van.

Na nog een kop koffie is het de beurt aan de mandolineclub. De club bestaat uit 12 dames. Ze bespelen verschillende instrumenten: mandoline, gitaar, banjo en accordeon. Er worden liedjes gespeeld uit de hele wereld en natuurlijk ook Nederlandse zoals: De zee van Rob de Nijs en Droomland van Paul de leeuw. Op een paar bekende melodieën is een eigen tekst geschreven en wordt gezongen door de dirigente. Jennie Brinkman bedankt de dames voor deze muzikale en gezellige avond. Dan draagt Jennie nog een gedicht voor met de titel Weinig Veel. Een gedicht over een klein beetje aandacht voor een ander, kan voor die ander veel betekenen. Tot slot wenst Jennie iedereen welthuis en tot de volgende bijeenkomst in november.