Op zaterdag 20 november komt Sinterklaas aan in Zuidwolde, Veeningen en Linde. Samen met zijn Pieten zal Sinterklaas de dorpen bij langsgaan. De intocht heeft vanwege de coronamaatregelen een iets andere invulling, maar bezoekers zijn welkom.

Op de route en plekken waar de Sint en zijn Pieten stoppen dient door volwassenen de 1,5 meter afstand te worden gehouden. Kinderen kunnen dichterbij komen en gezellig meezingen en dansen met de liedjes die te horen zullen zijn. De muziek wordt verzorgd door muziekvereniging Woudklank uit Zuidwolde. Ook kunnen kinderen tekeningen aan Sinterklaas en de Pieten meegeven. Tenzij de landelijke of gemeentelijke richtlijnen voor 20 november nog veranderen, is er geen controle op een coronatoegangsbewijs.
Het programma is als volgt:
10.00 uur: aankomst bij ’t Markehuus in Veeningen
11.30 uur: aankomst bij De Meule van Wassens in Zuidwolde
13.45 uur: aankomst bij het dorpshuis in Linde
15.30 uur: aankomst bij de muziekkoepel op het Kerkplein in Zuidwolde

Om het zo veilig mogelijk te maken vraagt de organisatie:
• Blijf thuis bij (milde) klachten en laat je dan testen
• Geef elkaar de ruimte en houd de 1,5 meter afstand
• Schud geen handen
• Draag eventueel een mondkapje
Updates over het programma en de coronamaatregelen worden gepubliceerd op de Facebookpagina Zuidwoldiger Sinterklaasintocht en website van Ondernemersvereniging Zuidwolde www.ovzuidwolde.nl.