Het had zomaar een duel kunnen zijn dat direct in vergetelheid zou raken. Geen publiek, guur weer en op voorbaat een magere derde helft. Maar plots was daar de aanwezigheid van zowel het Dagblad van het Noorden als RTV Drenthe. Eerstgenoemde zorgde voor een live uitzending, laatstgenoemde voor de samenvatting in ‘Onze Club’. Zo kwam het duel, met een plek in de top 3 van het klassement op het spel, toch nog mooi in de schijnwerpers te staan.

8 december 2019 troffen RKO en Ruinerwold elkaar voor het laatst. Onder leiding van hoofdtrainer Bennie Vissers boog Kevin Loof in Rutten destijds een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Sindsdien gaat het RKO voor de wind, want de huidige derde plek in de 4e klasse is de hoogste notering uit de clubhistorie. Ruinerwold zit op haar beurt ook ‘in de lift’ en had, zeker met de 6-2 overwinning op Donkerbroek nog in de benen, vertrouwen in een overwinning.

Dat RKO de afgelopen 2 jaar een ontwikkeling heeft doorgemaakt, was direct vanaf de aftrap te zien. Het leek een onvoorziene transformatie van woonerf- naar snelwegvoetbal te hebben gemaakt. Met veel snelheid en techniek kwam de een na de andere aanval door en na 6 minuten en een aantal seconden stond het 0-2 via Niels Olivier en Ate Keurentjes.

‘Maar dit houden ze niet lang vol toch?’, moet de gemiddelde Ruinerwold streamer hebben gedacht. Maar RKO bleef tot een kwartier voor rust domineren. In dat laatste kwartier kwam Ruinerwold wat beter in haar spel en kreeg het enkele kleine kansen. Toch was de 0-2 een terechte afspiegeling van de eerste helft en moest Ruinerwold zich opmaken voor een plan B.

In de tweede helft een wat minder energiek RKO. Het zakte wat meer in en Ruinerwold vond tien minuten na rust de aansluitingstreffer. Een goede voorzet van Marnix Brand werd door Loof ingeschoten: 1-2. Van doordrukken kwam het alleen niet bij Ruinerwold. RKO was gevaarlijk op de counter en twintig minuten voor tijd maakte Luca Schra de 1-3. Het sierde Ruinerwold dat het niet opgaf en opnieuw de aansluiting zocht. Hierdoor maakte Jurrian Nijmeijer op aangeven van Loof een kwartier voor tijd zowaar de 2-3, wat nieuwe hoop gaf.

Een laatste kwartier waarin de Ruinerwoldse Harde Kern er nog maar eens achter gaat staan, waarin Paul Smid invalt en Ruinerwold vleugels krijgt: de omstandigheden lieten het helaas niet toe. RKO kwam zodoende niet echt in de problemen en trok de 2-3 over de streep.

Daarmee sloot Ruinerwold toch een tikkeltje teleurgesteld de eerste seizoenshelft af, maar beseft het ook dat het in goeden doen om de bovenste plekken mee kan doen. Zoals het nu lijkt speelt Ruinerwold op 23 januari de eerste competitiewedstrijd van 2022, in en tegen Kraggenburg.

Namens de eerste selectie: fijne dagen, een goede jaarwisseling en tot dan!