De sportpluim gaat deze maand naar een drietal leden van TC Suthwalda in Zuidwolde, te weten Valérie Krikken, Patrick Dekker en Roel Nijzing. Tennisclub Suthwalda heeft, mede dankzij een substantiële financiële bijdrage van “Initiatiefrijk de Wolden”, een tweetal padelbanen aan laten leggen waar het hele jaar door op gespeeld kan worden, ook in de regen en zelfs met vorst. Deze banen zijn in juli 2021 geopend door wethouder Egbert van Dijk.

Padel is een relatief nieuwe sport die heel erg in de belangstelling staat. Het is wereldwijd de snelst groeiende sport en in sommige landen staat het in de top 3 van de meest beoefende sporten, zoals in Spanje. Padel lijkt het meest op een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het meestal twee tegen twee. De duo’s zijn gescheiden door een tennisnet en er wordt gespeeld in een “kooi” van glazen wanden en een hekwerk. Deze wanden mogen gedeeltelijk gebruikt worden bij het spel.
Het is een erg leuke en dynamische sport dat door jong en oud gespeeld kan worden, ieder op zijn/haar eigen niveau.

Samen met de onmisbare ondersteuning van enkele fanatieke vrijwilligers hebben Valérie, Patrick en Roel zich vanaf de start beziggehouden met het geven van zogenaamde clinics. In de openingsweek konden eigen leden, leden van andere tennisverenigingen uit gemeente De Wolden en leden van de overige sportverenigingen uit de kern Zuidwolde zich inschrijven voor een kosteloze clinic. De vereniging zorgde voor voldoende padelrackets en -ballen om uit te lenen. Zo’n 220 personen hebben die eerste week van de gelegenheid gebruikgemaakt om kennis te maken met deze, voor gemeente de Wolden, nieuwe sport.
De deelnemers werden in het clubhuis ontvangen met koffie en kregen een kwartiertje uitleg
van de spelregels. Daarna werden op de padelbanen oefenvormen gedaan, afgestemd op het niveau van de deelnemers. Het laatste half uur werd gebruikelijk besteed aan een wedstrijdvorm. Het enthousiasme onder de deelnemers was vooraf al groot maar achteraf zo mogelijk nóg groter..

Na de zomervakantie is het geven van deze clinics door dit drietal weer opgepakt maar dan met name op verzoek van geïnteresseerden.
Dat TC Suthwalda de mogelijkheid biedt tot het geven van kosteloze clinics, in combinatie met het enthousiasme waarmee de clinics worden gegeven, legt de vereniging geen windeieren. Sinds begin juli zijn er ruim 100 nieuwe leden verwelkomd!
De beperkende maatregelen vanwege corona hebben echter ook hier wat roet in het eten gegooid. Het geven van clinics is de laatste tijd niet meer mogelijk maar zodra de ruimte er weer is, wordt het geven van clinics weer opgepakt. Zolang er belangstelling is voor deze tak van sport staat Suthwalda én dit drietal hiervoor open.

Heb je ook interesse in het volgen van een padel clinic? Aanmelden kan via padel@tcsuthwalda.nl
Het handigste is per groepje van 4, maar als dat niet lukt is individueel ook mogelijk. Er wordt dan in onderlinge afstemming naar een geschikt moment gezocht.
Je hoeft je geen zorgen te maken over de materialen, TC Suthwalda zorgt voor padelrackets en ballen.