Het was woensdag feest aan de Bijenkamp in Zuidwolde. Hier vierden Albert Steenbergen (85) en Jentje Steenbergen-Fieten (80) hun Diamanten bruiloft. Locoburgemeester Hilda Mulder kwam namens Gemeente De Wolden de felicitatie persoonlijk overbrengen.

Het was de liefde voor de paarden die ze samen bracht. Albert geboren in Ten Arlo en Jentje uit Echten waren beiden lid van de landelijke rijvereniging Ceres in Zuidwolde. Na afloop van een Ruiterbal in oktober 1960 bracht hij haar naar huis. ‘Want we moesten beiden toch dezelfde kant op!’. En Cupido schoot daarbij raak met zijn magische pijlen zo bleek. Vanaf dat moment waren ze een span.

Hard werken
Anderhalf jaar later trouwden ze. Dat was op vrijdag 13 april 1962 in Ruinen. Feest was er nadien bij café de Vries in Zuidwolde. Nee, bijgelovig zijn ze niet! Albert moet er om lachen. ‘Vrijdag de 13e kwam toevallig zo uit. Daar hadden wij geen probleem mee. En dat gaat al zestig jaar goed!’. En of het zo moest zijn, ook een van de kinderen trouwde op deze datum. Ze betrokken een boerderij van Jentje haar ouders aan de Hoogeveensche weg in Zuidwolde. Waar ze maar liefst vijftig jaar woonden. Een gemengd bedrijf met varkens, koeien, kippen en landbouw. Jentje: ‘Het was hard werken, zeven dagen in de week. Maar we deden het met plezier!’.

Genieten
Tijd voor vakantie was er de eerste jaren niet. Pas vijftien jaar later, toen de kinderen al iets groter waren gingen ze voor het eerst een weekje weg met de bedrijfsvereniging. Die er tevens voor zorgde dat de werkzaamheden ondertussen door konden gaan. ‘De schade’ werd later ruimschoots ingehaald met mooie reizen naar o.a de Canarische eilanden, Kos, Denemarken en Noorwegen.

Genieten doen ze volop! Zo mogen ze er nog graag op uittrekken. Met name fietsen is populair. ‘Toen ze hier kwamen wonen, kochten ze nieuwe fietsen en een andere auto, maar met de fietsen werden meer kilometers gemaakt dan met de auto’ vertelt een van de zoons. Tijdens de Drentse Rijwiel vierdaagse zijn ze ook altijd van de partij. Hobby’s zijn er ook. Jentje doet aan volksdansen en gymnastiek. En Albert is nog steeds lid van Piratenkoor ’t Zwarte Gat. En samen met een stel vrijwilligers houden ze paden schoon bij de Falieberg.

Kinderen en kleinkinderen
Samen kregen ze vijf kinderen (vier zoons en een dochter) en ondertussen is de familie uitgebreid met vijftien kleinkinderen en een achterkleinkind. Het geheim van een 60 jarig huwelijk? Jentje: ‘Je moet proberen het samen eens te zijn’. Albert beaamt dit. ‘Gewoon door gaan!’.