In het prachtige Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel ligt het rustpunt De Pieperij. Op deze monumentale boerderij worden runderen gehouden die het natuurland van het Drentse Landschap begrazen. Fietsers kunnen er even pauzeren en gezellig onder de lindeboom gaan zitten voor een kop koffie, thee, fris of boerenijs.

Twee keer per jaar is er een slachtdag. En de belangstelling daarvoor neemt toe concludeert eigenaar Arno De Snoo. Hij zag dat er ‘lokaal nog veel meer mooie dingen’ gebeuren. Reden genoeg om samen met zijn vrouw Ana een grote voorjaarsmarkt te organiseren op zaterdag 14 mei op het erf bij de boerderij.

Ruim twintig standhouders uit de regio zijn deze dag aanwezig om de bezoekers kennis te laten maken met Biologische, Fairtrade producten uit het Reestdal. Er is deze dag van alles te zien, te proeven en te beleven. Behalve vlees van de eigen varkens en koeien zijn dat o.a: wijn, groenten, eieren, worst, zuivel, kaas en zelfs sushi. Er is iemand uit de buurt gaat een Pakistaanse lekkernij bereiden. ‘Kennis maken met lokale voedselproducenten, en zien waar je voedsel vandaan komt’ dat is volgens De Snoo de belangrijkste insteek van deze dag. De voorjaarsmarkt is van 09.00 en 16.00 uur. Adres: Pieperij 7 in Veeningen. Entree is gratis.