Op vrijdagavond 22 april heeft de afdeling Ruinerwold van Vrouwen van Nu haar 90-jarig jubileum gevierd. Opgericht op 8 januari 1932. De eerst geplande jubileum avond op 14 januari 2022 kon helaas door de toen geldende Corona maatregelen niet doorgaan maar op 22 april was het dan toch zover.

Tegen 19.00 uur stroomde de gezellig aangeklede zaal De Klok langzaam maar zeker vol. Ruim honderd leden, afvaardigingen van zusterverenigingen uit o.a. Oosteinde, De Stapel, Ruinen, De Wijk en Zuidwolde. Het provinciaal bestuur had middels een telefoontje haar hartelijke gelukwensen overgebracht. De dames werden buiten hartelijk ontvangen door een mooi aangeklede gastvrouw en konden daarna de vele prachtige prijzen voor de verloting bewonderen. Voor een groot deel ingebracht door de leden en een deel door sponsoring van een aantal ondernemers. Ook had het bestuur een aantal leuke prijzen gekocht.

De dames van de feestcommissie zorgen voor een kopje koffie met een heerlijk petit fours met daarop het logo van Vrouwen van Nu. Als het eerste kopje koffie op is opent Alida Rooze, de voorzitter van de afdeling, de avond. Ze vertelt kort over de oprichting en de geschiedenis van de vereniging tot aan nu. Ondertussen heeft Marc Vrolijk op het podium een gezellige keuken uit de jaren 70 opgebouwd. Hij neemt ons mee terug naar de jaren 70 als hij samen met zijn vader de afwas thuis moet doen. Ze gingen dan ‘Zingen bij de afwas’. Marc vertelt vrolijke anekdotes en laat ons gezellig meezingen en meebewegen. Zoals bij het lied “De klok van Arnemuiden”. Bim Bam!

In de eerste pauze volgt een tweede kop koffie met een heerlijke bonbon en worden de lootjes verkocht voor de verloting. Daarna neemt Marc Vrolijk ons weer mee met gezellige liedjes, zoals “Het Dorp” van Wim Sonneveld en ”Pikketanussie” van Johnnie Jordaan! In de volgende pauze is het tijd voor een borrel en een toast op onze jarige vereniging! De dames van de feestcommissie gaan rond met een heerlijk borrelhapje!

Het derde deel van “Zingen bij de afwas” gaat over het Eurovisie Songfestival. Lenny Kuhr, Teddy Scholten, Corry Brokken, Sandra en Andres, Mouth en Mc Neal, Teach Inn. kent u ze nog allemaal? De voorzitter bedankt Marc voor zijn Vrolijke inzet. En bedankt iedereen voor de komst naar deze avond en wenst ons wel thuis. Alle aanwezigen mogen een vaasje met bloemetjes van de tafel mee naar huis nemen. Dit was tevens de laatste bijeenkomst van het seizoen. En bijna alle dames gaan met een leuke prijs naar huis!