Vrolijke klanken van muziekvereniging Woudklank kleurden woensdagmiddag de Kerkstraat in Zuidwolde. De muzikanten waren hier om Hendrikus en Jenny Zanting-Schreurs een serenade te brengen. Het echtpaar dat deze dag 60 jaar getrouwd was genoot vanaf het balkon van huis van deze muzikale verrassing. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen was daarbij aanwezig om namens Gemeente De Wolden de felicitatie over brengen.

Hendrikus is geboren in Drogteropslagen en verhuisde op jonge leeftijd naar Zuidwolde. Jenny is geboren en getogen in Zuidwolde. Beiden (78 jaar) kennen elkaar al vanaf jonge leeftijd. Want ze woonden schuin tegen elkaar in de Tonckenstraat in Zuidwolde. Liefde op het eerste gezicht was het zeker niet! ‘Ik vond hem eerst maar een rotventje, maar dat bleek later allemaal mee te vallen!’ vertelt Jenny. Ze trouwden al op jonge leeftijd want de eerste van vijf kinderen was op komst. De huwelijksplechtigheid was op het gemeentehuis in Zuidwolde. En daar bleef het bij. ‘Want we hadden geen geld om een feest te geven’ verduidelijkt Hendrikus. ‘Maar dat is later ruimschoots ingehaald’.

Sportieve familie
Het jonge stel trok na de trouwdag in bij de ouders Jenny. Tot ze zelf een huis konden huren aan Kerkenbosweg. Daarna hebben ze nog kort gewoond aan de Hoofdstraat en inmiddels wonen ze met plezier aan de Kerkstraat. Hendrikus werkte bij de zuivelfabriek in zijn woonplaats. En daarna bijna veertig jaar bij Kappa in Hoogeveen. Jenny was huisvrouw. En had haar handen vol aan de vijf kinderen. Die op hun beurt zorgden voor elf kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. ‘Ja, we zijn een sportieve familie’ lacht Hendrikus.

Elkaar vrijlaten
Ze hebben elkaar altijd vrij gelaten zo geeft Jenny aan. ‘We hadden allebei een eigen auto, dus konden we gaan en staan waar we wilden’. Echte vakantiegangers zijn ze nooit geweest. Behalve een paar uitstapjes met de bus naar Duitsland en Oostenrijk vierden ze de vakantie altijd in eigen land. Jenny mocht altijd graag handwerken en borduren. En gaf handvaardigheidslessen. Door haar broze gezondheid gaat dat allemaal niet meer. Hendrikus heeft geen speciale hobby’s of bezigheden, maar was in zijn vrije tijd altijd bij het ijzer en recycling bedrijf van zijn zoon te vinden. Samen met alle familieleden werd het feest gevierd bij zaal Den Kaat in Zuidwolde.