Waar het seizoen in Ruinerwold werd afgetrapt met een 1-1 gelijkspel tussen Ruinerwold en Wacker, stond zondag de tweede ontmoeting op het programma. Het kortste busritje voor één van de langste zondagen van het seizoen. Want met Danilo Wattez op het programma leek de derde helft in ieder geval wel goed te komen.

Eind september was het Wacker dat de derby het sterkst begon, maar zondag waren de rollen omgedraaid. Het publiek had amper een plekje langs de lijn gevonden, toen een schot van Bert de Boer van richting werd veranderd en Daan Dekker kansloos liet: 0-1. Dat Wacker zich niet van de wijs liet brengen werd al snel duidelijk. In de 7e minuut schoot Dennis Westerbeek uit een vrije trap de 1-1 binnen.

In het restant van de eerste helft een iets beter voetballend Wacker en een gevaarlijk counterend Ruinerwold. Mark Kramer maakte er na een klein half uur 2-1 van voor Wacker, maar de thuisploeg wist niet door te drukken. Ruinerwold loerde op de gelijkmaker, maar deze kwam er nog niet voor rust.

In de tweede helft een gelijkwaardige wedstrijd. Beide ploegen speelden, toch vaak kenmerkend voor een derby, veelal de lange bal en kregen mogelijkheden. Het duurde uiteindelijk tot de 85e minuut voor het net weer werd gevonden, wat de gelijkmaker voor Ruinerwold betekende. Een goede opening van Jurrian Nijmeijer werd door Kevin Loof op waarde geschat. Met een kapbeweging en een droog schot in de verre hoek schoot hij de 2-2 binnen.

Het was jammer dat de wedstrijd na deze gelijkmaker nog maar 5 minuten duurde, want beide ploegen speelden met passie voor de winst. Een winnaar mocht er uiteindelijk niet komen en zo kende De Woldenderby opnieuw geen winnaar.

Zondag speelt Ruinerwold de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Steenwijker Boys. Als alles mee zit kan Ruinerwold nog de derde periode binnenhengelen, maar daarbij is het mede afhankelijk van de uitslagen op de andere velden.