In de tuinen van Museum De Wemme in Zuidwolde zijn bijzondere kunstwerken van Adje Martens uit Nieuw Balinge te zien. Het zijn grote installaties van metaal, in combinatie met stenen, spiegels en/of glas. De meesten worden door de wind in beweging gebracht.

De installaties zijn tot eind oktober elke dag gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Museum De Wemme. Adje Martens is erg veelzijdig: dat wat er in zijn hoofd opkomt, kan hij met zijn handen maken. Zijn werk is fantasierijk. Dat blijkt ook uit de namen die hij aan zijn installaties geeft, zoals Hoogvlieger, Maanvlinder, Damocles en 5D Racer. Hij wordt geïnspireerd door natuurlijke vormen, Jugendstil, kathedralen, engelen en andere gevleugelden. Vaak werkt hij in series. Dat is in de tuinen van De Wemme duidelijk te zien. Er staan o.a. vier verschillende ‘5D Racers’ opgesteld.

Zijn werk wordt tentoongesteld in binnen- en buitenland en aangekocht door zowel bedrijven als particulieren. Dit jaar staan er tot eind september ook 6 van zijn werken in de beeldentuin Le Jardin Enchanté in Jodoigne in België.

Heeft u een grote tuin? Past daarin een bijzonder kunstzinnig object? De kunstenaar is altijd op zoek naar gast-tuinen waar hij zijn werken kan plaatsen. Heeft u die ruimte en vindt u het een leuk idee? Neem dan gerust contact op met Adje Martens via zijn e-mail adres 1adjemartens@gmail.com.