Na twee zwemloop loze jaren en met een vernieuwd programma was het afgelopen woensdag gezellig druk bij het zwembad in Zuidwolde. Vanaf 17:30 uur startte de jongste jeugd met de kikkerchallenge.

Dit bestond uit een uitdagend parcours met obstakels in en om het zwembad waarbij er individueel werd gestart vanaf de familieglijbaan, die deels vanuit de inkomsten van de vorige zwemlopen is bekostigd. Bij de supersprint (200m zwemmen en 1,8km lopen) kwam Nora Lynn Otten uit Hollandscheveld met 11:40 als allereerste over de finish. Op de hoofdafstand, een sprint zwemloop over 500m zwemmen en 5,2 km hardlopen was het Erwin Akkerman uit Meppel die won. Bij de dames was Stefanie Bouma-Dolsma uit Zuidwolde eerste en de Leo Hassing en Torben Rijkens gingen bij de duo’s er met de winst vandoor.

De nieuwe kikkerchallenge leverde aanzienlijk meer jonge deelnemers op dan voorgaande jaren, waarbij de kinderen een korte versie van de zwemloop deden. De reacties na afloop waren ook erg enthousiast. Naast de kikkerchallenge was ook de introductie van een categorie voor G-sporters nieuw. Op de supersprint afstand was Mats Lande Timmer uit Assen blij en verbaasd dat hij een gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Hij finishte samen met zijn zus in 18:11. Even later haalde vader Ludy Timmer op de sprintafstand de bronzen medaille binnen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement met ruim 100 deelnemers. Als het aan Leonie Kroeze ligt pakt de organisatie gewoon weer jaarlijks de draad op: ‘Ons doel is om een brede groep sporters en supporters te trekken die in en rondom ons zwembad een leuke sportieve avond heeft en die tegelijk ook de kas van het zwembad laat rinkelen. De inschrijfgelden zijn laag, maar met behulp van veel vrijwilligers en plaatselijke sponsoren hebben we aardig wat inkomsten uit de verkoop van eten en drinken en uit een grote verloting.’

Uitslagen

Vrouwen 500m zwemmen – 5,25km lopen
1 Stefanie Bouma Zuidwolde 31:54
2 Mirte Wegman Groningen 32:13
3 Wendy de Boer Meppel 35:55

Mannen 500m zwemmen – 5,25km lopen
1 Erwin Akkerman Meppel 26:35
2 Johem Slijkhuis Gieten 29:03
3 Ludy Timmer Assen 30:07

Volledige uitslag op https://uitslagen.nl/uitslag?id=2022061550772

Foto’s: Remco Bos