Ter ere van zijn 80e verjaardag exposeert Tom Dorbeck met een prachtige overzichtstentoonstelling van zijn oeuvre in het gemeentehuis in Zuidwolde. 60 jaar kunstenaarschap in 1 tentoonstelling.

De expositie is vanaf heden, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, te zien tot en met 31 augustus 2022. Op vrijdagmiddag 17 juni wordt de tentoonstelling om 15.30 uur geopend door wethouder cultuur Albert Haar. U bent hierbij van harte welkom.

Wie is Tom Dorbeck
Tom verwachtte dat zijn toekomst bij architectuur zou liggen. Hij begon dan ook als bouwkundig tekenaar en ontwerper. De beeldende kunst echter, waarmee hij zich inmiddels steeds meer was gaan bezighouden, won het tenslotte van de architectuur.

Als 17-jarige kwam hij in Bergen terecht, waar hij de Larense Schoolschilder Jaap Sax leerde kennen met wie hij bevriend raakte. Met hem bracht Tom vele uren in het atelier door. Op voordracht van Jaap en andere collega’s werd Tom werkend lid van het Kunstenaars centrum Bergen (KCB).

Ontwikkeling creativiteit

Op nummer 1 stond en staat voor Tom de ontwikkeling van creativiteit van de medemens. Daarom gaf hij gedurende 36 jaar cursussen in die richting en was hij leraar culturele vorming.

Tom woont sinds 1996 in Berghuizen in gemeente De Wolden. Na de gemeentelijk herindeling kwam er een nieuw gemeentehuis in Zuidwolde. Tom Dorbeck nam de coördinatie op zich van de uitvoering van de zogenaamde 1%-regeling (1% van bouwkosten van een overheidsgebouw moet besteed worden aan kunstzinnige aankleding). Samen met zijn Drentse collega Delia Bremer is er een mooi resultaat geboekt.

Dorbeck heeft veel tentoonstellingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan, kijk voor meer informatie op: www.tomdorbeck.com