Het Zwols kamerkoor Musica Vocalis geeft zondag 3 juli 15.30 een concert in Ruinerwold (kerk Blijdenstein). Onder leiding van dirigent Raghna Wissink zingt zij over de schoonheid van het leven en de liefde.

De titel ‘I Died For Beauty’ is niet voor niets gekozen: Na een lange periode van elkaar niet ontmoeten, is het tijd om liefde en schoonheid weer onder vele ogen te zien. Ofschoon we ook nú weer een hartverscheurende waarheid meemaken: een oorlog dichtbij. Juist daarom past ‘I Died For Beauty’, ontleend aan het prachtige, gelijknamige gedicht van Emily Dickinson zo wonderwel. Waarheid en Schoonheid zijn hier nauw verbonden: Zij liggen als verwante zielen ’s nachts bijeen in het graf, tot mos hun lippen heeft bereikt.

U hoort muziek van Nederlandse componisten als Andriessen, Strategier en Wissink, van de Belgen Schroyens en Bikkenberg. Daarnaast een voornamelijk Brits en Amerikaans gezelschap (Holst, Vaughan Williams, Barber, Lauridsen) en parels van Rameau en Vasks.
En dan de Liefde! Er wordt gezongen over ongecompliceerde liefde, over liefde vol obstakels, over tuinen waar geliefden samen wandelen, over paden die helaas alleen bewandeld werden.

Musica Vocalis hoopt op een mooie ontmoeting met u, waarin we elkaar nodig hebben door te zingen en te luisteren. Kaartjes kosten € 12,50 (incl. consumptie) en zijn verkrijgbaar via www.musicavocalis.nl en aan de kassa.